ACTIEVE WERKPLEKKEN

Thuis of op kantoor… Actief werken loont

Een goede zithouding en voldoende beweging zijn cruciaal voor kantoormedewerkers. Ook tijdens een vergadering of als je thuis werkt.

Meer weten? Neem contact op

de voordelen van een actieve werkplek

VOLDOENDE BEWEGING EN AFWISSELING gedurende de werkdag helpen om verzuim als gevolg van veelvoorkomende lichaams- en gezondheidsklachten te voorkomen. Zorg daarom voor een actieve werkplek welke voldoet aan de ergonomie richtlijnen.

 • Verminder of voorkom lichaamsklachten zoals nek- rug-, pols- of armklachten
 • Verklein de kans op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker

 • Bevorder de bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar de hersenen

RUIM DE HELFT VAN DE NEDERLANDERS BEWEEGT TE WEINIG

MAAR GELUKKIG KUN JE DAAR EENVOUDIG VERANDERING IN BRENGEN door een actieve werkplek te creëren. Of je nu thuis werkt of op kantoor. Het juiste meubilair helpt je om een goede zithouding aan te nemen waarbij je de hele dag (onbewust) beweegt. Denk aan onze 3DEE actieve bureaustoelen, de Swopper of de VLUV zitbal.

Wil je jouw kantoor écht in beweging brengen? Maak van je werkplek een dynamische en actieve werkplek met een deskbike (bureaufiets), mobile workstation of loopband. Lopend of fietsend werken was nog nooit zo eenvoudig én leuk!

OP ZOEK NAAR DE BESTE TIPS voor het gezond inrichten van je thuiswerkplek? Bekijk ze hieronder:

Nog geen idee of jouw (thuis)medewerkers meer baat hebben bij een zitbal, een zit-sta oplossing of bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel? Geen probleem. Wij komen graag bij je langs voor een werkplekcheck, deze afspraak kan ook digitaal.

Vraag nu de werkplekcheck aan

 

Een (thuis)medewerker met lichaamsklachten? Laat een van onze specialisten digitaal de werkplek bekijken en verbeteren!

vraag thuiswerkplek check aan

onze bestsellers & actiesets

Onze gratis Op Maat Thuiswerkshop!

De gemiddelde thuiswerkplek voldoet niet aan de ergonomie richtlijnen. Juist in deze tijd is een goede werkomgeving van groot belang voor vitale en gelukkige medewerkers. Onze Thuiswerkshop helpt organisaties bij het creëren van een gezonde thuiswerkplek voor medewerkers, bekijk deze graphic met ons succesvol stappenplan:

Bekijk de Thuiswerkshop graphic in PDF

Waarom investeren in thuiswerkplekken?

 • De gemiddelde thuiswerkplek voldoet niet aan de ergonomie richtlijnen, wat al snel kan zorgen voor lichaamsklachten. Een medewerker die uitvalt kost al gauw ruim € 400,- per dag
 • Een gezonde werkplekinrichting komt ten goede aan de productiviteit, dit is bewezen in diverse onderzoeken
 • De investeringsaftrek zorgt voor belastingvoordeel
 • Het is een investering in de gezondheid van je medewerkers, het hart van de organisatie. Zij zullen je dankbaar zijn!

3 belangrijkste tips voor een gezonde thuiswerkplek

Naast een gezonde kantoorwerkplek, neemt de vraag naar een gezonde thuiswerkplek steeds meer toe. Wij geven je de 3 belangrijkste tips voor een gezonde thuiswerkplek.


TIP 1 – NEEM OP TIJD PAUZE

Rust, reinheid en regelmaat. De 3 r’en die jou door je werkdag thuis helpen. Zorg naast een rustige en opgeruimde werkplek ook voor Voldoende regelmaat. Dat betekent niet alleen op tijd beginnen en stoppen met je werk, maar ook op tijd én met regelmaat pauzeren. 8 uur lang naar je computerscherm staren in dezelfde houding verhoogt het risico op lichaamsklachten zoals nek-, rug- en schouderpijn. Begin de dag niet met een grote kan water of thermoskan koffie, maar sta regelmatig op voor een glas water, thee of koffie. Zo blijf je gehydrateerd en voorkom je langdurig in dezelfde houding zitten. Rek en strek meteen even op weg naar de keuken. Bijkomend voordeel: veel drinken betekent vaak naar het toilet. Nóg een reden om even in beweging te komen. Win-win! Neem naast korte pauzes ook een lange pauze tussen de middag.

Meer lezen
TIP 2 – BEWEEG VOLDOENDE 

Zoals we bij tip 1 al vertelden, 8 uur lang werken in dezelfde statische houding heeft direct gevolgen voor je gezondheid. Zorg dus dat je voldoende beweging krijgt gedurende je werkdag en maak een stevige wandeling tussen de middag. Zo verbeter je de bloedcirculatie en stofwisseling. Je pompt daarmee extra zuurstof naar je hersenen en verbrandt calorieën. Doorwerken tijdens de lunch is een echte no-go. Je zult zien dat je na een lunchwandeling juist meer energie en focus hebt. Zo verruil je de middagdip voor een middagkick! Regent het pijpenstelen? Wissel je lunchwandeling dan af met wat huishoudelijk werk, want ook met stofzuigen of de was ophangen kom je fysiek en mentaal in beweging.

Maar wist je dat je ook tijdens het werk eenvoudig kunt bewegen? Met een actieve bureaustoel, zitkruk of zitbal ben je ook actief terwijl je rustig doorwerkt.


TIP 3 – ZORG VOOR EEN GOEDE ZITHOUDING

Werk jij dagelijkse met je laptop aan de keukentafel op een eenvoudige harde stoel? De kans is groot dat jij aan het eind van de dag last hebt van je nek, schouders en rug. Ook vergroot langdurig werken op een laptop de kans op hoofdpijn en hand- en polsklachten. Overleg met je werkgever of je een goed (het liefst verstelbaar) bureau, ergonomische bureaustoel en computerscherm(en) kunt ophalen, huren of aanschaffen. Denk dan ook aan een extra toetsenbord en muis zodat je de scrollpad van je laptop niet hoeft te gebruiken.

Tot slot… neem een goede ergonomische werkplek en actieve zithouding serieus. Zo voorkom je lichaams- en gezondheidsklachten en verklein je de kans op uitval. Bekijk hieronder hoe je je werkplek ergonomisch inricht en afstelt.

KANTOOR IN BEWEGING HEEFT ALLES IN HUIS VOOR EEN GEZONDE THUISWERKPLEK. Van zit-stabureaus en zitballen tot deskbikes en ergonomische hulpmiddelen. Neem gauw een kijkje in ons assortiment actieve producten.[/read more]

Een actieve, dynamische en ergonomische kantoorwerkplek is een must voor iedere moderne werkgever. Niet alleen voorkom en verminder je uitval als gevolg van lichaams- en gezondheidsklachten, je verhoogt ook de productiviteit, creativiteit en werkplezier onder werknemers. Daarnaast profileer je je voor toekomstige werknemers als een goede werkgever met aandacht voor vitaliteit op de werkvloer. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Minder nek-, rug- en schouderklachten, zodoende minder uitval (een uitgevallen medewerker kost dagelijks al gauw € 400,-)
 • Betere stofwisseling en bloedsomloop, deze laatste is ook erg belangrijk tegen lichaamsklachten
 • Hogere productiviteit; het is wetenschappelijk bewezen dat meer beweging tijdens werkzaamheden zorgt voor een hogere productiviteit
 • Tevreden en vitale medewerkers!

Maar hoe zorg je precies voor een gezonde kantoorwerkplek?  TIL JE KANTOORINRICHTING NAAR THE NEXT LEVEL en breng je werknemers écht in beweging met actieve stoelen, deskbikes, Swoppers of VLUV zitballen. Neem een kijkje in ons assortiment actieve producten.

Zo zijn de Ergo Balance bureaustoelen zeer succesvol op de werkvloer, met alle ergonomische instellingen plus actieve zijwaartse beweging! Beschikbaar voor proefplaatsingen, bekijk het filmpje hieronder:

De 10 belangrijkste aandachtspunten voor een gezonde werkhouding

  1. Zithoogte: zorg dat je bekken net iets hoger zijn dan je knieën, dit zorgt voor een betere doorbloeding.
  2. Zitdiepte: houd een vuistbreedte afstand tussen je knieholtes en de zitting van je stoel.
  3. Rugleuning: zorg dat je rugleuning je onderrug iets boven je broekriem ondersteunt.
  4. Armsteunen: laat je schouders hangen en zorg dat je ellebogen in en hoek van 90° rusten op de armsteunen of het bureau.
  5. Bureauhoogte: op elleboog-/armsteunhoogte
  6. Beeldscherm: zorg dat de bovenkant van je scherm op ooghoogte is en op armlengte afstand staat
  7. Toetsenbord: 10-15 cm van de tafelrand
  8. Muis: dichtbij je lichaam
  9. Positie van je bureau: haaks op het raam en op minimaal 2 meter afstand van het raam.
  10. Bewegingsruimte: zorg voor voldoende bewegingsruimte rondom je bureau.

6 aandachtspunten voor een gezonde werkomgeving

Daarnaast is het belangrijk om ook de werkomstandigheden gezond te organiseren. Let hierbij op de volgende aandachtspunten:

   1. Regelmatig pauzeren
   2. Voldoende afwisseling tussen beeldschermwerk en ander werk
   3. Ventilatie en luchtvochtigheid (40% – 60% luchtvochtigheid is ideaal)
   4. Temperatuur (20° Celcius)
   5. Goede verlichting (500-1000 Lux)
   6. Geluid (maximaal 45 decibel)

Ken je dat? Een vergadering die te lang duurt en iedereen op een gegeven moment zijn concentratievermogen verliest? Uit onderzoek blijkt dat je een vergadering met wel 34% kunt verkorten door staand te vergaderen.

Dankzij een actieve houding tijdens een vergadering breng je werknemers zowel fysiek als mentaal in beweging en dat heeft de volgende voordelen:

Verbeterde bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar de hersenen

Langdurig zittend werken in een statische houding leidt tot lichamelijke klachten zoals nek-, schouder-, pols- handklachten, diabetes II, overgewicht en hart- en vaatziekten. Wanneer je actief vergadert, bijvoorbeeld staand, fietsend op een deskbike of zittend op een actieve stoel, neem je direct een actieve houding aan. Daardoor verbeter je de bloedsomloop, breng je meer zuurstof naar de hersenen en verklein je het risico op eerdergenoemde gezondheidsklachten.

Meer groepsactiviteit en -interactie

Een actieve houding tijdens een vergadering zorgt voor een verandering van je lichaamstaal. Je hebt immers geen ruimte om weg te dromen of onderuit te zakken. Dit komt de interactie en activiteit van de vergadering ten goede.

Meer creativiteit en productiviteit

Dankzij een actieve houding kom je niet alleen fysiek in beweging tijdens een vergadering, je wordt ook mentaal in beweging gebracht dankzij een betere bloedcirculatie en groepsinteractie. Beide factoren zorgen voor meer creativiteit en productiviteit. Laat die goede ideeën maar komen!

Tijds- en kostenbesparing

Uit onderzoek blijkt dat je een vergadering met wel 34% kunt verkorten door staand te vergaderen. Alle deelnemers zijn immers alert, productief en actief tijdens een staand overleg of vergadering. Op deze manier zijn afspraken sneller gemaakt en beslissingen sneller genomen. Kostbare tijd die je aan andere taken en projecten kunt besteden.

KANTOOR IN BEWEGING HEEFT ALLES IN HUIS om actief te vergaderen. Van in hoogte verstelbare vergadertafels, zit-sta krukken en stastoelen tot mobile workstations en actieve stoelen. Benieuwd? Bekijk snel ons volledige assortiment actieve producten.

KOM IN BEWEGING

EEN zit-sta bureau 14 DAGEN OP PROEF?

Wil jij een zit-sta bureau of een van onze andere actieve producten zelf ervaren? Vraag een proefplaatsing aan bij jou op kantoor!

VRAAG EEN PROEFPLAATSING AAN